Inleiding
   Kwartierstaten
   Voormoeders
   Thema's
   Overigen

Korte Parentelen

Tot nu toe heb ik de meeste energie gestoken in het verzamelen van gegevens over zoveel mogelijk rechtstreekse voorouders van mijn zonen.
Naarmate ik meer personen heb gevonden gaan parentelen me steeds meer interesseren. Een parenteel is een overzicht van zo mogelijk alle nakomelingen van één bepaalde persoon.
Onder genealogen komt ook nog een zogenaamde genealogie voor. Dat is wat anders. Een genealogie beschrijft enkel die afstammelingen van een bepaalde voorvader die dezelfde achternaam dragen. Als ik een overzicht geef van nazaten neem ik ook de dochters en zonen mee die een andere achternaam doorgeven aan hun nakomelingen. Om de hoeveelheid gegevens overzichtelijk te houden beperk ik me in het aantal generaties.

Hieronder geef ik de links naar een aantal van die parentelen. Vaak wordt naar deze parentelen al op een andere plek van mijn website verwezen.

Maaijke Tuk en Willem Monster, Sint Anthoniepolder ca. 1790

Deze parenteel heb ik gemaakt omdat Maaijke en Willem twee keer voorouders zijn van mijn vader en mij. Bovendien twijfel ik aan de afkomst van Willem.
Het verzamelen van meer nakomelingen is één van de manieren om zoveel mogelijk over iemand te weten te komen.

Parenteel van Maaijke en Willem
De voorouders van Maaijke en Wim in de kwartierstaat (Nr. 38-39 en 58-59, 6e generatie)

Hendrikje Johans en Pieter Cornelissen Storn, 1789 Bovenkarspel

Deze parenteel heb ik gemaakt vanwege hun dochter Marijtje Pieters. Zij is waarschijnlijk ongehuwde moeder Marijtje Pieters Hout en bij ongehuwde moeders altijd moeilijk is om met zekerheid de voorouders te vinden. Meer nakomelingen noemen biedt meer kansen om gegevens met anderen uit te wisselen. Bovendien had Marijtje behalve Wilhelmina mogelijk meer onechte kinderen. Die staan er nog niet in.

Parenteel Hendrikje Johans, de moeder van Marijtje
De voorouders van Marijtje (nr. 27, 5e generatie, Hendrik)

Claasje Dashorst en Bart Wouters, Amerongen 1760

Deze parenteel heb ik gemaakt omdat ik de voorouders van Bart niet heb kunnen vinden. Hij zou in Renswoude geboren zijn. Hoe meer nazaten ik verzamel, hoe meer kans dat ik iemand tegen kom die meer weet.

Parenteel van Claasje en Bart
De voorouders van Claasje en Bart (Nr. 96 en 97, 7e generatie, Corrie)

Trijntje Geurts en Jan van de Pol, Scherpenzeel 1788.

Trijntje en Jan blijken vruchtbare voorouders geweest te zijn. Drie paar van hun achterkleinkinderen trouwen met elkaar: Jan van Beek 00 Dirkje van Ginkel; Willem van Ginkel 00 Dirkje Ravenhorst; Albertus Mourik 00 Aaltje van Egdom.

Van Trijntje heb ik tevens een grafisch overzicht gemaakt van drie generaties nakomelingen. Dit overzicht opent in een aparte pagina.

Parenteel van Trijntje en Jan
Grafisch overzicht
De voorouders van Trijntje en Jan (Nr. 32 en 33, 6e generatie, Corrie)


Peter Barends Hop en Teunisje?, Ermelo?, ca. 1685

Het gaat om de familie Hop. Mijn moeders moeder stamt twee keer af van Peter Barensen Hop. De familierelaties in deze parenteel zijn heel ingewikkeld, vooral bij de oudere generaties.
Deze parenteel is wat uitgebreider dan de andere parentelen, hij bevat vijf generaties, verdeeld over meerdere pagina's.
Parenteel van Peter Barense Hop
Peter Barense Hop en Teunisje (Nr. 420 en 421, 9e generatie, Corrie)


naar menu vragen of aanvullingen:   info@maartjese.nl